Vanliga Frågor

Att använda Fill är enkelt och kostnadsfritt. Här svarar vi på vanliga frågor vi får från företag som vänder sig till oss första gången.

Hur funkar Fill?

Vi på Fill har samlat och utvärderat marknadens bästa rekryterings- och interimsbolag på en digital marknadsplats. Vi gör det enkelt för dig som behöver extern hjälp med rekrytering att komma i kontakt med utvalda leverantörer av hög kvalitet. Baserat på dina specifika krav samlar vi in offerter från rekryteringsbolag och driver processen med jämförelse åt dig.Du tar del av en lättförståelig jämförelse där bolagens erbjudanden blir transparent och du väljer sedan vilka bolag du vill träffa i ett nästa steg. Glöm tiden med massa mailande fram och tillbaka kring mötesagendor. Vår tjänst hjälper dig att utgå från din kalender. Välj tid när du vill träffa rekryteraren istället för att bli jagad av firmor som vill presentera sitt erbjudande för dig.Tack vare Fill maximerar ni värdet av er tid, då ni kan fokusera på annat, och kan med säkerhet säga att ni valt en rekryterare av hög kvalitet. Dessutom är vår övertygelse att det resulterar i att ni får bättre kandidater i slutändan.Vi hjälper er med jämförelse av både rekryterings- och interimsbolag.

Är Fill ett rekryteringsbolag?

Nej, Fill är inte ett rekryteringsbolag. Vårt mål är istället att hjälpa svenska bolag komma i kontakt med marknadens bästa rekryteringsbolag och rekryterare. Vi är övertygade om att bra rekryterare känner skarpa kandidater.Men att välja rätt rekryterare är en komplicerad uppgift för många som saknar kunskap kring rekrytering och inköp.Oavsett om ditt behov är att anställa en ny kollega (tillsvidare) eller om du har ett tillfälligt behov (interim) har vi samarbeten med namnstarka och specialiserade bolag som kan hjälpa dig.

Finns det krav för att få använda Fills tjänst?

För att använda dig av Fills tjänst krävs att du arbetar på det ansökande företaget och har en företagsspecifik e-mailadress.

Vilka rekryteringsbolag samarbetar Fill med?

Vi arbetar med ett stort antal leverantörer och ökar löpande vår leverantörsbas. Vi utgår från era behov och analyserar sedan marknaden och kontaktar de rekryteringsbolag som är specialiserade på en funktion, industri eller område.Har du specifika önskemål kring en leverantör du vill skall ingå, hör av dig till oss på hello@askfill.com.

Är det kostnadsfritt att använda Fill?

Ja, att använda vår tjänst är kostnadsfritt för dig som söker en specialiserad rekryterare av hög kvalitet. Vi hjälper dig från förfrågan till signerat kontrakt. Det pris som offereras av rekryteraren är det som du betalar. Fill får betalt av leverantören när ett kontrakt är förmedlat och påskrivet mellan er och leverantören.

Hur säkerställer ni att det är kvalitativa rekryteringsbolag ni rekommenderar?

Experterna på Fill har lång erfarenhet från HR och rekrytering. Denna erfarenhet, tillsammans modern teknik och löpande insamling av utvärderingar gör att vi med säkerhet kan säga att det är kvalitativa rekryteringsbolag vi rekommenderar. Vi utgår alltid från er specifika förfrågan och matchar leverantör utifrån era behov.

Är Fill neutrala i sina rekommendationer?

Fill har inga dolda avtal med enskilda leverantörer, utan vårt mål är att hjälpa dig som letar rekryteringstjänster att hitta rätt rekryterare eller interimslösning för dina specifika behov. Ju mer precis du är i dina önskemål kring ett behov, desto bättre kan vi matcha dem med våra samarbetspartners.Vi är övertygade om att genom att ha en transparent process skapar vi värdefulla och långsiktiga samarbeten för köpare och säljare av dessa tjänster.

Hur lång tid tar det från en förfrågan är skickad tills jag får träffa en rekryterare?

Efter att vi sett över och godkänt din förfrågan går vi genast ut till våra partners med målet att kunna presentera förslag till dig löpande. Du får sedan en unik jämförelse mellan bolagens erbjudanden och om du önskar, planerar och administrerar Fill digitala möten med den eller de rekryteringsbolag du vill träffa.

Skriver jag avtal med Fill eller rekryteraren?

Du skriver avtal direkt med rekryteringsbolaget när du valt vilka du vill arbeta ihop med.

Interim via Fill?

När ditt behov av resurser är mer tillfälligt och en fast anställning inte lämpar sig kan interim vara en effektiv lösning! Genom att göra en förfrågan via Fills tjänst får du möjlighet att jämföra konsulter från flera olika interims-leverantörer på ett smidigt och kostnadsfritt sätt. Fill presenterar CV på konsulter och kommer med en rekommendation kring vilka profiler som bäst passar dina behov.