Vilka är Sveriges bästa rekryterings­bolag?

Lista
Headhunter
Rekryterare
Rekryteringsbolag
Sverige bästa

Vilka är Sveriges bästa rekryteringsbolag?

I Sverige finns det ca 3,000 bolag som jobbar med rekrytering åt andra bolag. Marknaden växer fort och varje år tillkommer ~300 nya bolag enligt statistik från Allabolag.se. Men vilka rekryteringsbolag är bäst och hur kommer du i kontakt med dem? I många år ställde vi oss själva just den frågan och var faktiskt en av anledningarna till att vi startade Fill. Det är inte så enkelt som man kan tro.

År 2020 var Academic Work Sveriges största rekryteringsbolag för white-collar-jobb. Men är störst bäst? För vissa, absolut! För andra inte. I slutändan handlar det om att hitta en partner som passar bäst för just dina behov.

För många svenska bolag och organisationer har kriget om talang hårdnat markant de senaste åren. Frågan kring hur framgångsrika bolag hantera sin rekrytering och talangförsörjning har sedan länge lämnat de grå skrymslen och är idag en topp-prioriterad fråga i framgångsrika bolags ledningsgrupper och expert-team.

Det finns många orsaker till detta. En av de mest konkreta är att arbeten idag är mer komplexa än tidigare, mindre repetitiva och kräver mer samverkan mellan olika medarbetare. Det ställs högre krav på individen vilket gör sammantaget att det är finns färre som är ‘rätt’ för varje given roll och att varje tillsättning blir mer tidskrävande. Detta gör att anställda idag är mer svårflörtade till att byta jobb och/eller har många relevanta erbjudanden att ta ställning till innan de bestämmer sig.

För att råda bot på denna obalans kan man som bolag anamma olika strategier (mer om det här), varav en vanligt förekommande metod är att ta extern hjälp vid rekrytering och bemanning. 

Vad definierar en duktig rekryterare enligt våra kunder?

  • En duktig rekryterare sitter ofta på flera egenskaper i kombination, 
  • De kan snabbt förstå kundens behov och verksamhet
  • Har integritet att både agera rådgivare, leda och följa kunden
  • Kan upprätthålla både kundens bästa, kandidatens bästa och rekryteringsbolagets bästa parallellt under en rekryteringsprocess
  • Har en gedigen erfarenhet och en utarbetat och uttalad metod för hur man arbetar under search, intervjuer och kundkontakt
  • Utvärderar löpande sitt arbete och ändrar sig vid behov

Sveriges bästa rekryteringsbolag

Den kvicktänkte kan efter att man läst denna lista förstå att det som är bäst för en viss kund, nödvändigtvis inte behöver vara rätt för en annan kund. Rätt för en kund kan exempelvis vara att man behöver tillsätta 4 roller inom 3 månader, annars kommer arbetsbelastningen öka på nuvarande team och de riskerar att sluta. I andra fall kan det istället vara så att det som är rätt för kunden är att ändra sin kravprofil och söka efter en kandidat med annan bakgrund och erfarenhet än vad hen initialt trodde, i samråd med en ämneskompetent rekryterare.

Utmaningen

Att säga vilket rekryteringsbolag som är bäst för just din organisation är en komplex fråga att svara på som beror på många olika variabler. Slutsatsen kring vilken rekryterare som är bäst för just dig och ditt bolag blir helt enkelt ”det beror på”.

Fills lösning

Vår tjänst är kostnadsfri att använda och du väljer själv om du vill använda våra digitala guider eller få rådgivning över telefon.

Prova Fill här

Du kan även se en längre lista där vi samlar flera av Sveriges rekryteringsbolag på en plats --> Här!

Dina vänner på Fill 🥰

Unlock full potential with our newsletter about the future of hiring.