Blir rekryteraren ersatt av AI?

AI
Headhunter
Marketplace
Recruitment
Emotional intelligence

Det finns många yrken där robotar eller AI kommer ha stort genomslag och i viss del redan har fått stort genomslag. Löftena, drömmarna och farhågorna kring hur AI drastiskt kommer påverka våra liv (i stort och smått) har varit närvarande mer eller mindre dagligen det senaste decenniet. Men hur ser det ut för robotar, automatiseringar och AI inom rekrytering?

Det är svårt för oss på Fill att uttala sig om hur AI kommer revolutionera andra industrier och segment i samhället, men vi kommer här att argumentera för varför rekryteraren inte kommer att ersättas av en algoritm under överskådlig framtid, vilka nedsidor vi på Fill ser med ’AI’ och varför roboten aldrig kommer ersätta den kaffedrickande rekryteraren.

Het, Hetare, AI!
Så varför är förståsigpåare och framtidsspanare så uppspelta över AI-intåget i olika branscher? För den som vill ha en systematisk och kritisk genomgång av det i detalj föreslår vi att man läser denna ypperliga text 👉 här!

Några av de vanligaste argumenten för AI brukar vara följande:

  • Kostnadsbesparing
  • Effektivisering
  • Innovation

Du som läsare får själv avgöra om du tror att detta är relevant för din bransch 🤓

AI + Rekrytering = Framtiden
Men varför är köpare och säljare så heta på just AI inom rekrytering? Och fungerar det verkligen?

Idag, när man besöker hemsidor kopplat till nya rekryteringsprodukter upplever vi på Fill att vi möts av beskrivningar av olika lösningar där ord som ’AI’, ’Automation’ ’Machine Learning’och ’Algorithms’ används i olika grad för att förklara hur man magiskt landar in fler Leads / kandidater / eller löser 'rättvis rekrytering.' Dock upplever vi att man sällan förklarar hur detta sker! 

Mer om detta i detta inlägg.

Fills lösning
Vår tjänst är kostnadsfri att använda och du väljer själv om du vill använda våra digitala guider eller få rådgivning över telefon av en människa.

Prova fill idag!

Unlock full potential with our newsletter about the future of hiring.