Varför jämföra rekryterare?

Rekryterare
Rekryteringsbolag
Kvalité
Fill
Recruitment

Fill en unik marknadsplats

Howdy, låt oss fortsätta med vår serie kring vad vi på Fill gör och vilket problem vi hjälper till att lösa 🤓.

Fill är en marknadsplats där företag som ska rekrytera kan komma i kontakt med utvalda rekryterings och bemanningsbolag. Vår tjänst riktar sig till företag som vill få hjälp med att hitta, jämföra och anlita professionella rekryteringsbolag via ett digitalt gränssnitt.

Fill hjälper dig förstå ditt rekryteringsbehov, hanterar det tidskrävande administrativa arbetet med att samla in offerter, samt applicerar vår expertis och erfarenhet för att erbjuda er en unik rapport, där vi jämför rekryteringsbolagens olika erbjudanden åt dig, helt kostnadsfritt! Tack vare rapporten kan köparen med enkelhet matchas ihop med rätt rekryterare och arbetet med att hitta rätt kandidat kan påbörjas snabbare och smidigare.

Vår tjänst underlättar vardagen för både köpare och säljare av rekryteringstjänster – och eftersom vi vet om att topprekryterare känner toppkandidater blir resultatet även att beställaren får bättre kandidater presenterade för sig!

När ska man använda sig av rekryterare 🙄?

Hm, ja du är inte ensam om att undra det. För många är den spontana tanken att rekryteringsbolag bara är för stora etablerade bolag, vilket inte speglar verkligheten. Rekryteringsbranschen servar idag hela spannet från små bolag, med en handfull anställda, hela vägen upp till stora globala bolag, med tusentals anställda - spridda över hela jorden. I takt med lättillgängliga digitala tekniker sprids och anpassade arbetssätt följer i dess spår, ökar också möjligheten för arbetsgivare att leta efter kompetenser i annan geografi än där man själv har verksamhet. Du behöver exempelvis numera inte enbart leta efter front-end utvecklare i region Stockholm (om ditt kontor är där), du kan numera med fördel leta efter kompetensen på andra orter i Sverige, eller internationellt. På det sättet öka din sannolikhet att hitta rätt kompetens. Men alla har ju inte tid med det. Det är här en rekryterare kan bli värdefull.

Att använda sig av rekryterare hjälper företag att:

Snabbare komma i kontakt med kvalificerade kandidater

Sälja in arbetsgivarens unika arbetsgivarvärde (Employer Value Proposition)

Utvärdera kandidaterna, innan de presenteras för arbetsgivaren, som sedan kan utföra en eller flera intervjuer för att säkerställa att man anställer rätt person.

En duktig rekryterare gör helt enkelt många fler saker än enbart leverera CVn på beställarens bord!

Som vi nämnt tidigare finns det olika sätt för bolag att hantera inflödet av kandidater,(för mer detaljer läs här) och därmed sin övergripande rekryteringsstrategi.

Växande marknad och en djungel av erbjudanden 😫

Marknaden förrekryteringstjänster växer, och har så gjort under många år. Den nordiska marknaden för rekryterings och bemanningstjänster omsatte ~165 miljarder SEK 2019 (en årlig tillväxt på 12%) och bestod av ca 6500 bolag.

Fill undersökte 100 företag 👇

Genom intervjuer och dataanalys undersökte vi på Fill hur små och medelstora svenska bolag arbetar med upphandling, kvalitetssäkring och användandet av sina rekryteringsbolag. Vi på Fill delar med oss av de mest intressanta fynden här:

✔Priset varier stort

Kunder inom samma industri betalar helt olika priser - även i de fall då de rekryterare samma typ av profil! Priset kan variera med upp till 93%. En premie som man inte enbart kan förklara med kvalitét och varumärke hos rekryteringsboalget.

✔Nöjdheten är låg

9/10 respondenter ansåg att den tjänst de köpt helt eller delvis, inte motsvarade deras förväntningar.

✔Erbjudanden liknar varandra

För en ej insatt kund upplevs rekryterings och bemanningsbolagens erbjudande förhållandevis lika och det är komplicerat att jämföra dem åt. Jämförelsen tar både tid och upplevs som mer eller mindre omöjlig.

✔Mötesintensivt och tidskrävande

Både innan och efter COVID upplevde ~60% av kunderna att kontakten med rekryterare var för mötesintensiv och analog. Framförallt i upphandlingsförfarandet.

Fill vill hjälpa alla arbetsplatser att bygga det perfekta teamet 🤸♂️

Hm, okej, så låt oss summera och förstå varför Fills tjänst behovs?

Rekryteringsmarknaden är stor, fragmenterad och definieras av låg transparens

Detta drabbar köpare som inte vet vilket rekryteringsbolag som bäst kan hjälpa dem hitta rätt kandidat

Det drabbar seriösa och kvalitativa rekryteringsbolag som konkurrensutsätts utifrån felaktiga parametrar

Vi på Fill vet om att kvalificerade rekryterare och headhunters kommer vara en nyckelingrediens för att bolag inom de kommande åren ska vara konkurrenskraftiga i jakten på talanger. Topprekryterare känner toppkandidater helt enkelt!

Vi vill med vår tjänst hjälpa till att matcha ihop kunder som behöver rekrytera med rätt rekryteringsbolag.

Vår första release av marknadsplatsen hittar du här 👉 länk

//

Dina vänner på FIll 🥰

Unlock full potential with our newsletter about the future of hiring.